Lorenza Ghinelli: De verslinder

Spannende psychologische thriller De verslinder (Il divoratore) van Lorenza Ghinelli vertaald door Manon Smits.

Lorenza Ghinelli is een jonge talentvolle schrijfster, dit jaar finalist voor de literaire prijs Premio Strega 2012 met haar roman ‘La Colpa’.

Dromerig en genadeloos, De Verslinder sleept de lezer in een schrijnend en beklemmende droom, waarin het onmogelijk is om onderscheid te maken tussen realiteit en fictie. Een spannend verhaal met kinderen in de hoofdrol.

Non guardarlo, non cercarlo. Se gli credi lui ti vede.

Het verhaal

Denny is slechts zeven jaar, zijn moeder is drugsverslaafd, zijn vader is alcoholist. Hij wordt gepest door zijn klasgenoten die hem als gek beschouwen. Als hij alleen is, verzint hij verontrustende rijmen om zijn angsten te overwinnen. Hij heeft maar een vriend die Danny beschermt: een wrede oude man, onverzorgd, met een stok in zijn hand.

Pietro is veertien jaar oud, lijdt aan het syndroom van Asperger. Hij heeft een bijzondere gave, zijn tekentalent waarmee hij met de buitenwereld communiceert. Hij is de enige ooggetuige van de verdwijning van enkele pestkinderen. Wanneer Alice, Pietro’s lerares, hem vraagt een tekening te maken van wat hij heeft gezien, ziet ze een verontrustend detail: op de tekening staat een oude man, in het zwart gekleed, met witte schoenen en een wandelstok. Alice kent deze oude man goed: hij komt voor in haar nachtmerries, het is de verslinder.

Over de schrijfster

Lorenza Ghinelli is in Cesena geboren in 1981, studeerde grafisch ontwerp, fotografie, webdesign en digitale bewerking en later Pedagogie. Auteur van verschillende romans, toneelstukken en korte films, schreef Francis degli specchi, een roman ontworpen door Mabel Morri. Ze woont in Rome en werkt als redacteur en schrijver voor Taodue.
Met haar roman ‘La colpa’ is ze de jongste en de enige vrouwelijke finalist van de Premio Strega 2012.

Lees de eerste hoofdstuk:

 

Meer info:

Blog van Lorenza Ghinelli: http://lorenzaghinelli.blogspot.nl/

Interview: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&;

http://www.literairethrillers.nl/

La colpa: http://www.facebook.com/LaColpa

Lorenza Ghinelli leest haar boek voor:

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&