Talentvolle D’Avenia schrijft over Dingen die niemand weet maar iedereen voelt

Nu in de boekhandel ‘Dingen die niemand weet‘, het nieuwste boek van Alessandro D’Avenia vertaald door Manon Smits. Een ‘hartveroverende roman’ over puberteit en volwassen worden, over een veertienjarige meisje en vooral over levensvreugde.

Sfeervol, goed geschreven, vol literaire verwijzingen over de liefde en de betekenis van het leven. Leuk boek, leest makkelijk, een aanrader!

En ik hoop dat je tijdens het lezen hebt ervaren wat ik heb gevoeld tijdens het schrijven: een beetje meer liefde voor het leven en een beetje meer mededogen met de mens‘, aldus de schrijver in zijn dankwoord.

Het verhaal

Margarita worstelt met dezelfde vragen, angsten en geheimen als haar leeftijdsgenootjes. Dat wordt erger als zij na een roerige schooldag thuiskomt en op het antwoordapparaat een bericht van haar vader vindt. Hij gaat het gezin voorgoed verlaten. Margherita’s wereld stort volledig in en radeloos gaat ze op zoek naar antwoorden.

Een van de docenten op school ziet haar vertwijfeling en geeft haar houvast met zijn verhalen over de klassieke mythologie. Langzaam leert Margherita weer op zichzelf te vertrouwen en haar pijn om te zetten in liefde voor het leven.

A quattordici anni si piange spesso, di gioia o di dolore, non importa. Le lacrime non si distinguono, la vita  talmente tenera da sciogliersi come cera al fuoco che sbuccia una bambina e scopre una donna.

Info:

ISBN 9789023474630

Kijk ook de leuke blog van D’Avenia: http://www.profduepuntozero.it/