Italiaans op eigen tempo: beginners

CinquecentoCURSUS VOL? GEEN TIJD? LEER ITALIAANS OP EIGEN TEMPO

Wilt u graag Italiaans leren maar u kunt niet regelmatig naar de les? Geen cursus beschikbaar? Cursus vol? Corona quarantaine?
U kunt Italiaans zelf leren op eigen tempo met begeleiding van een Italiaanse docente. U krijgt minder lessen dan in een gewone cursus, maar een-op-een les en u leert effectiever. Bovendien kunt u zelf uw lessen inplannen en op flexibele tijden afspreken.
De lessen worden gehouden in Hilversum op loopafstand van het Station, er is gratis parkeergelegenheid. De lessen kunnen ook virtueel afgesproken worden of een combinatie hiervan.
Deze zelfstudieprogramma is vooral geschikt voor mensen die het leertempo willen verhogen en geen behoefte hebben op een cursus met grote groepen.
Het vraagt wel wat discipline (maar niet veel meer dan een normale cursus) maar biedt misschien een efficiëntere gebruik van uw tijd en een flexibele oplossing om Italiaans te leren. Het leren, met welke cursus dan ook, moet u tenslotte altijd zelf doen!

Hoe werkt het?
Bij de eerste ontmoeting wordt een plan besproken en een boek uitgezocht dat bij u past. Het wordt gewerkt volgens een vast programma met een cursusboek als basis.
Het boek is voorzien van een audio-CD, een werkboek en vaak ook online oefeningen. De conversatielessen worden op afspraak gehouden. De cursist spreekt met de docent af welke lessen zij/hij wilt voorbereiden en de datum van de volgende les. Bijv. elke 2 lessen uit het boek volgt een conversatieles. De cursist leert op eigen tempo en maakt de schrijf- en luisteropdrachten uit het boek als voorbereiding voor de les. In de les worden natuurlijk de onderwerpen uit de lessen geoefend en de cursisten kunnen vragen stellen. Tijdens de les worden vooral de dialogen geoefend. De conversatie betreft de les maar gaat altijd een stukje verder, vooral met onderwerpen die voor de cursist van belang zijn en  vaak niet in het cursusboek worden behandeld.
De docent begeleidt dit leerproces, geeft opdrachten en uitleg tijdens de les. U kunt ook altijd vragen stellen aan de docent via een chat. Af en toe wordt een online toets of oefening aangeboden waarmee de cursist zijn niveau kan testen. De cursisten moeten ook schrijfoefeningen inleveren, deze worden nagekeken.

De lessen zorgen voor voldoende herhaling van uitdrukkingen, grammatica en oefening van uitspraak en intonatie maar vooral het oefenen van praktische situaties: iets bestellen, informatie vragen, iets beschrijven of kopen, hulp vragen en basis conversatie.

Starten: per direct, zelfstudie met begeleiding (combinatie van lessen en zelfstudie), het boek kunt u zelf aanschaffen of via de docent bestellen.

Kosten:
145 euro incl. btw excl. materiaal
Materiaal: keuze uit een aantal boeken: Facilissimo, Con Piacere of Op stap Italiaans
De docente geeft ook eigen materiaal.

De cursus is inclusief:

6 uur intensieve conversatielessen in Hilversum (kan overdag of ‘s avonds), de lengte kan de lessen kan je zelf bepalen, bijv. 8 lessen van 45 minuten.

Let op: i.v.m. corona-maatregelen zijn de lessen alleen virtueel te volgen,  via een vergaderingssoftware zoals skype, zoom etc.

De lessen met andere cursisten die ook aan zelfstudie doen, zijn langer, dus samen met andere cursisten leer je meer.
Online oefeningen, toetsen en correctie van teksten.

Adres klaslokaal:
Honingstraat 14b, Hilversum (eigen parkeerplaats en 5 min. lopen van Hilversum CS)

Inschrijven en informatie:
info@italiaansonline.nl