Italiaans leren parlando: conversatie Italiaans voor gevorderden

caffeIs uw Italiaans nog niet zo sciolto zoals u het zou willen? Vieni a parlare con noi!

Deze cursus is bestemd voor cursisten die al een aantal jaren Italiaans leren en de grammatica van de Italiaanse taal redelijk beheersen (minimaal niveau B1 van het Europese referentiekader). Woordenschat en spreekvaardigheid staan in de lessen centraal.  Cursisten krijgen verschillend opdrachten, bijv. over een film of een boek te praten, over hun ervaringen of een kort stuk uit de krant of uit een boek te presenteren. We lezen ook korte verhalen, een roman, of kijken naar scenes uit een film of fragmenten van een Italiaanse tv-programma (zoals L’Eredità) waar taal centraal staat. Deze activiteiten vormen de basis voor groepsgesprekken over aspecten van de Italiaanse taal en cultuur. Daarnaast worden specifieke taalproblemen behandeld zoals het gebruik van congiuntivo of de plaats van een aggettivo, of de nomi alterati en allerlei zaken van het type ‘difficile‘. Middels korte schrijfopdrachten komen de grammaticale vragen aan het licht en deze vormen de basis voor het behandelen van de  grammatica in context.

Thema’s: Zeer gevarieerde thema’s, nieuws, literatuur, trends, kunst, films, actualiteit.

Lestijden: Vrijdagochtend van 10.00 – 11.30
Begintijden kunnen ook in overleg op een eerder of later tijdstip. Min. 1 uur voorbereidingstijd per les voor lezen en oefeningen, voor schrijfopdrachten en presentaties ong. 2-3 uur.

Groepsgrootte: minimaal 4 en maximaal 10 cursisten

Cursusgeld: €150 per 12 lessen of 250 euro voor de hele cursus van september tot april.

Ingangsniveau: minimaal cursusniveau B1 van het Europese referentiekader en de behoefte hebben aan meer woorden leren en veel spreken tijdens de les.
Voor de leesvaardigheid is B2 niveau gewenst, we lezen vaak literatuur, bijv. een roman of korte verhalen.

Start: elk jaar in september en februari

Voorwaarden
De lessen dient u vooraf te betalen. Als u 12 lessen wilt afnemen, kunt u vooraf aangeven welke lessen u gaat volgen. Als u verhinderd bent, dan kunt u de les inhalen maar u dient het vooraf af te spreken met de docente. Bij onvoldoende aanwezigen (minder dan  3 personen) kunnen sommige lessen uitvallen. Bestelde boeken worden altijd in rekening gebracht.

Cursuslocatie
Amicitalia – Honingstraat 14b, Hilversum, parkeren is gratis op eigen terrein.

Gratis proefles en inschrijven

Ook als de cursussen al gestart zijn, kunt u alsnog meedoen. U betaalt in dit geval alleen de lessen die u bijwoont (15 euro per les).
Als u mee wil doen aan de conversatielessen Italiaans, vul onderstaand formulier in voor een gratis proefles.

Voor informatie neem contact met de docente: info@italiaansonline.nl . Bij aanmelding via de mail graag uw adresgegevens en telefoonnummer vermelden.