Italiaans leren parlando: conversatie Italiaans voor gevorderden

caffeIs uw Italiaans nog niet zo sciolto zoals u het zou willen? Vieni a parlare con noi!

Deze cursus is bestemd voor cursisten die al een aantal jaren Italiaans leren en de grammatica van de Italiaanse taal redelijk beheersen (minimaal niveau B1 van het Europese referentiekader). Woordenschat en spreekvaardigheid staan in de lessen centraal.  Cursisten krijgen verschillend opdrachten, bijv. over een film of een boek te praten, over hun ervaringen of een kort stuk uit de krant of uit een boek te presenteren. We lezen ook korte verhalen, een roman, of kijken naar scenes uit een film of fragmenten van een Italiaanse tv-programma (zoals L’Eredità) waar taal centraal staat. Deze activiteiten vormen de basis voor groepsgesprekken over aspecten van de Italiaanse taal en cultuur. Daarnaast worden specifieke taalproblemen behandeld zoals het gebruik van congiuntivo of de plaats van een aggettivo. Middels korte schrijfopdrachten komen de grammaticale vragen aan het licht en deze vormen de basis voor het behandelen van de  grammatica in context.

Thema’s: Zeer gevarieerde thema’s, nieuws, literatuur, trends, kunst, films .

Lestijden: Vrijdagochtend van 10.00 – 11.30
Begintijden kunnen ook in overleg op een eerder of later tijdstip. Min. 1 uur voorbereidingstijd per les voor lezen en oefeningen, voor schrijfopdrachten en presentaties min 2-3 uur.

Groepsgrootte: minimaal 4 en maximaal 10 cursisten

Cursusgeld: €125 per 10 lessen

Ingangsniveau: minimaal cursusniveau B1 van het Europese referentiekader en de behoefte hebben aan meer woorden leren en veel spreken tijdens de les.
Leesvaardigheid moet wel op B2 niveau zijn.

Start: elk jaar in september en februari

Voorwaarden
De lessen dient u vooraf te betalen. Als u begint, kunt u vooraf aangeven welke dagen u de les wilt volgen. Als u verhinderd bent, dan kunt u de les inhalen aan het einde van de cursus, er zijn altijd een paar extra lessen ingepland voor een activiteit. Dit kunt u afspreken met de docent. Bij onvoldoende aanwezigen (minder dan  3 personen) kunnen sommige lessen uitvallen. Bestelde boeken worden altijd in rekening gebracht.

Cursuslocatie
Amicitalia – Honingstraat 14b, Hilversum, parkeren is gratis op eigen terrein.

 

Gratis proefles en inschrijven

Ook als de cursussen al gestart zijn, kunt u alsnog meedoen. U betaalt in dit geval alleen de lessen die u bijwoont (12,50 euro per les).
Als je interesse hebt om mee te doen aan de conversatielessen Italiaans, onderstaand formulier in voor een gratis proefles.

Voor informatie neem contact met Francesca: info@italiaansonline.nl
of bel 035-6834082. Bij aanmelding via de mail graag uw adresgegevens en telefoonnummer vermelden.

Aanmelden cursus Italiaans
Als u wilt inschrijven of informatie wenst over een van de bovenstaande cursussen, graag dit formulier invullen.
Conversatie beginners
Conversatie half-gevorderden
Conversatie gevorderden
Italiaans voor beginners op eigen tempo