Italiaans leren in Hilversum

Een flexibele en leuke manier om Italiaans te leren

Vaak op vakantie naar Italië? Is uw Italiaans nog niet zo sciolto zoals u het zou willen? Italiaans leren? Lang op cursus en nog niet zo veel kunnen zeggen? Vieni a parlare con noi!

Italiaans Online biedt verschillende cursussen Italiaans voor beginners en conversatielessen voor gevorderden.

Lessen

Bij alle lessen staat woordenschat en spreekvaardigheid centraal.
Italiaans leren spreken is ons doel! Dit doen we in kleine groepjes, waardoor u niet bang bent om te spreken. We bespreken situaties en spelen ze na ook met leuke spelletjes en videomateriaal.

Beginners

De lessen voor beginners worden gegeven in kleine groepen of als privé lessen en de lesmateriaal wordt in overleg met de cursisten gekozen. De lessen gaan ervanuit dat u de grammatica thuis bestudeert en dat u de oefeningen maakt. Maakt u deze niet of heeft u geen tijd, dan is de leertempo langzamer. Het tempo bepaalt u zelf.

Half-gervorderden en gevorderden

Cursisten die al wat jaren Italiaans hebben geleerd kunnen meedoen met de conversatiegroepen. Hiervoor heeft u een basiskennis van het Italiaans nodig op ongeveer A2-B1 niveau. Dit is maar een indicatie. Het blijkt dat bij cursisten die al op B2-niveau zitten, vaak de spreek- en luistervaardigheid achter blijft omdat het spreken niet voldoende hebben kunnen oefenen. Als u bijv. de basiswerkwoorden redelijk beheerst in presente, passato prossimo, imperfetto, condizionale en futuro, dan heeft u voldoende kennis om mee te doen met de half-gevorderden. Als u de congiuntivo in allerlei vormen (her)kent dan is B1-B2 niveau mogelijk.
In de conversatielessen wordt 1,5 uur Italiaans gesproken, dit kan u misschien wat meer inspanning vragen dan u gewend bent, maar binnen 2-3 lessen zal het minder worden. Het principe is ‘learn by doing’, dus dat u door het spreken en schrijven de taal in zijn geheel oefent in verschillende situaties. Bij onvoorbereid en toevallige gesprekken maar ook als opdracht waar u een eigen verhaal moet maken. Zowel woorden als grammatica worden in context geplaats, (her)ontdekt en gelinkt aan andere kennis en ervaringen. U leert de taal gebruiken in een gesprek (i.p.v. regels uit uw hoofd te leren). Uiteindelijk wat ons doel is dat de leerlingen kunnen zeggen: ‘ik spreek Italiaans’ (en niet: ik ken alle woordenrijtjes en grammatica uit mijn hoofd).

Afwisselend en gevarieerd

sipregadinonbussareDe lessen zijn op spreekvaardigheid gericht volgens een communicatieve methode. De thema’s en materialen van de lessen zijn afwisselend en komen verschillende activiteiten aan bod:

  • teksten: blogs, literatuur, specialistische teksten, recepten, interviews
  • thema’s waarover cursisten hun eigen ervaring kunnen vertellen
  • fragmenten uit films, video- en audiomateriaal
  • lezen en bespreken van langere teksten: een boek of korte verhaal
  • een proeverij van Italiaanse producten of eigen recepten
  • culturele thema’s: bespreken van een schilderij, kunstenaar, muziekstuk
  • toeristische onderwerpen: erfgoed van Italië
  • creatieve schrijfopdrachten

Grammatica komt vaak aan bod en wordt besproken in context, hierbij geldt: herhalen, herhalen, herhalen. Fouten horen bij het leren, nessuno è perfetto. Een grammaticaboek thuis hebben is essentieel. U zult het vaak nodig hebben!

Actief met Italiaans: offline en online

We gebruiken veel en vaak online middelen om te oefenen, delen, herhalen of met elkaar in contact te blijven.

Het huiswerk wordt online gemaakt of gedeeld en kan heel gevarieerd zijn. Bijvoorbeeld de samenvatting van de les maken en delen met je cursisten, uw boodschappenlijst maken in het Italiaans of een online-oefening bijv. een kruiswoordpuzzel of een quiz. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een online platform.
Met de taal regelmatig actief zijn (buiten de lestijd) of op spelenderwijs leren stimuleert uw taalvermogen en uw langetermijngeheugen.

Op dit moment kunt u zich inschrijven voor de volgende cursussen:

CursusDag LestijdNiveau en inhoudStartdata
Italiaans op eigen tempo: Italiaans voor beginners A1 en A2ALLEEN ONLINEop afspraak
voor beginners die Italiaans via zelfstudie willen leren (1 les elke 2 weken of op afspraak)
meer info
in overleg
Parlando: conversatie voor gevorderdentijdelijk niet beschikbaar9.00-10.30intermedio B1september en januari, groep is vol
Parlando: conversatie voor gevorderdentijdelijk niet beschikbaar 10.45-12.15gevorderden en vergevorderden (B2-C1), conversatiegroep met interesse voor lezen en taal meer infoseptember en januari, instap mogelijk

Aanmelden

Instappen is altijd mogelijk (mits het niveau bij u past), u kunt ook een proefles bijwonen.

Neem contact via email: info@italiaansonline.nl

Bij aanmelding via de mail graag uw adresgegevens en telefoonnummer vermelden.

Lascia un commento